• NEXT - Rehab and performance - Herentals

25/11 Dr. Hedwig Neels (PT, PhD)
Totaal

Praktische info

Betaling is verplicht voor de inschrijving.

20u00 tot 22u00 (aanmelden vanaf 19u30). Een drankje acheraf.

Waar?

Q-Bic, Sint-Jobsstraat 139, 2200 Herentals

Over de avondlezing

Tijdens haar avondlezing met als titel: “Spotlight on the pelvic floor during and after pregnancy” zal Dr. Hedwig Neels u kennis laten nemen van bekkenbodemproblemen en de aanpak ervan tijdens en na een zwangerschap. Hedwig spreekt vanuit haar brede praktische ervaring en haar to-the-point academische werk.

Ze finaliseerde haar PhD vorig jaar met succes in deze materie. Momenteel is ze werkzaam in het UZA en als post-doctoraal medewerkster aan de UA. Ze geeft lezingen en cursussen in binnen- en buitenland. Het is dus een ideale aangelegenheid om deze topper in onze toegankelijke setting aan het woord te laten!

Haar introductie naar deze mooie avond:
“Wist je dat bekkenbodemproblemen veel voorkomen tijdens en na de zwangerschap? Eén op drie vrouwen heeft last van urineverlies, één op acht van stoelgangsverlies en zelfs één op twee heeft last van een zeker mate van verzakking van de organen in het kleine bekken.

Vraag jij ernaar bij de jonge vrouwen die je behandelt in de praktijk? En denk jij er soms aan om tips mee te geven over deze klachten? Of eventueel ze door te verwijzen naar een gespecialiseerde collega?

Ik kijk ernaar uit op samen met jullie, collega’s met en zonder bijzondere bekwaamheid in deze problematiek, de spotlight echt eens even op deze intieme zone te richten! Constructieve samenwerking, patientgeoriënteerde zorg en enthousiaste preventie!”